Test van de DJI Mavic Pro

DJI Mavic Pro TestEen paar dagen verwijderd van de officiële presentatie van de Mavic Pro DJI (die binnenkort beschikbaar zal zijn op de markt) aan de Europese pers, hebben een aantal gespecialiseerde tijdschriften deze al getest en de nieuwe drone beoordeeld. Hier volgt een overzicht van hun feedback.

Grote omvang/prestatieverhouding

Het Britse online magazine toegewijd aan nieuwe TechRadar technologische trends, in aanvulling op de succesvolle combinatie van kleine omvang en een hoge functionaliteit, wijst op de mogelijkheid om de DJI Mavic Pro rechtstreeks en uitsluitend te bedienen vanaf de smartphone, door deze in de veelzijdige controller te plaatsen. Een ander kenmerk gewaardeerd door de redactie is de gesture control waarmee u gemakkelijk door de drone wordt gevolgd, wat bijzonder leuk en intuïtief is voor beginnende gebruikers. Zelfs de automatisch terugkeer functie, dankzij het uitgevoerd in kaart brengen van vijf camera’s op het opstijgen, werd beschreven als “ongelooflijk nauwkeurig.” Tegen een algemeen zeer positief oordeel voor DJI voor het maken van een draagbaar product, eenvoudig te gebruiken, maar met hoge prestaties en, net zo belangrijk, een zeer concurrerende prijs, het enige minpunt gedetecteerd betreft de onmogelijkheid om de camera eruit te halen, uit de cardanische ophanging bevestigd om het luchtvaartuig heen, om het eventueel ook zelfstandig te kunnen gebruiken. (Http://www.techradar.com/reviews/gadgets/dji-mavic-pro-1329469/review)

Kopen

Kwaliteit van filmen en optica

De gezaghebbende PCMag, in de digitale editie, positief onderstreept de extreme draagbaarheid van Mavic Pro, dankzij het vouwsteunen systeem, en merkt op dat de technologische uitdaging van drones, op dit moment, speelt direct bij de vermindering van de grootte en het gewicht. Hoewel, de recensent geeft zelf de voorkeur aan het vlaggenschip model van hetzelfde huis, de Phantom 4, erkent hij echter bij de nieuwste toevoeging aan het gamma de effectiviteit van het systeem die u toelaat om obstakels en slimme navigatie-functies te vermijden, evenals de uitstekende kwaliteit van foto’s en video’s: stabiel, helder en vrij van vervorming. Naar de mening van PCMag, dankzij de unieke mogelijkheid om de scherpstelling en kleinbedrijf kabinet, zou de Mavic Pro gemakkelijk kunnen worden gebruikt, indien nodig, als een videocamera op zichzelf, dus het feit dat men de cardanische ophanging niet los kan maken hoeft niet per se een probleem te zijn. Hoewel veel duurdere apparaten een van de duidelijkste beeldkwaliteit kunnen weergeven, biedt de flight mode Tripod, in slow motion, de mogelijkheid om vrijwel perfecte foto’s te krijgen. (Http://www.pcmag.com/review/348495/dji-mavic-pro)

Mavic ControllerVlucht controle gemak

De Franstalige technologische tijdschrift 01net, op zijn beurt, geeft een zeer positieve stemming aan de Mavic Pro. Nogmaals, we kunnen niet vrijgesteld worden van het benadrukken van de meest opvallende kenmerk van deze drone, ofwel de uitzonderlijke relatie tussen grootte en zijn prestaties, die vrijwel alle professionele recensenten heeft beïnvloed. De auteur van het artikel hield ook van de mogelijkheid om de smartphone in te voegen in de controller, evenals de uitstekende flight control, met minimale latency, dankzij intelligente navigatie-functies, betrouwbaarheid van de efficiëntie van de “automatische terugkeer naar de basis”, alsmede de grootschalige en lange autonomie gegarandeerd door de batterij. Een beslissing waard vijf sterren, als het niet voor de prijs van het compleet pakket was geweest., Hoewel niet buitensporig beschouwd, is de prijs namelijk vergelijkbaar met die van de meest direct concurrent, maar zonder de mogelijkheid om de camera eruit te halen voor onafhankelijk gebruik, iets wat al is besproken in de voorgaande artikelen. (Http://www.01net.com/tests/test-dji-mavic-pro-ce-petit-drone-est-un-monstre-qui-va-conquerir-les-airs-5477.html)

Kopen

Vlucht gevoel en FPV ervaring

Nog steeds in Frankrijk, een andere review van een magazine gewijd aan Android-technologie, legt de nadruk op de verrassende respons op opdrachten van Mavic Pro DIJ en de ergonomie van de controller, en zelfs de effectiviteit van het obstakels bypass systeem en de nauwkeurigheid bij de automatische landing. Zelfs de stilte is een pluspunt, tenzij men fan is van brullende motoren. Grote waardering voor deze beoordeling zijn toegewijd aan de meeslepende ervaring van de Full HD-scherm DJI Goggles met zijn toevoer naar 1080p die, naar mening van de auteur, zijn alleen vergelijkbaar met drones op professioneel niveau. Niks te maken dus met andere producten van een vergelijkbaar prijsniveau, wat overigens rechtvaardigt de niet onverschillig prijs van de kijker. De editor geeft een probleem aan met de focus, ingesteld op macro-standaard die, bij het ontbreken van autofocus, kan wat moeite veroorzaken aan de gebruiker. Zeer praktisch, tot slot, de live streaming op Facebook. (Http://www.frandroid.com/produits-android/drones/381604_dji-mavic-pro-avons-teste-drone-plus-intelligent-bluffant-de-planete)

In het kort

Tot slot, de reviews op Mavic Pro blijken over het algemeen positief te zijn en benadrukken, boven elke andere functie dan ook, de exclusieve relatie tussen de minimale afmetingen en hoge prestaties, naast de uitstekende flight control dankzij de vele sensoren en intelligente systemen en gebruiksvriendelijke functies, zoals gesture control, streaming op sociale netwerken en de meeslepende ervaring. Enkele negatieve punten zijn voornamelijk gerelateerd aan de onmogelijkheid om de camera los te gebruiken als “stand-alone” apparaat van opname.

Op onze site vindt u hoe u de DJI Mavic Pro in Nederland kunt kopen.