Officiële presentatie van de DJI Mavic Pro

Officiële presentatie van de DJI Mavic Pro

Presentatie

Recentelijk gepresenteerd in Lissabon, de nieuwe Mavic Pro drone is de nieuwste in huize DJI, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in deze sector. Al op het eerste gezicht is het een innovatief product, dat direct opvalt door het ongewoon compact design, dankzij de steunarmen van motoren en propellers die zich vouwen in de body van de drone. Zo bereikt de drone de grootte van een fles water, en is daardoor gemakkelijk mee te nemen in een rugzak. Op onze site vindt u hoe u de DJI Mavic Pro in Nederland kunt kopen.

Extreem kleine afmetingen en gewicht betekenen, in het geval van de Mavic Pro, geen compromis over het technische profiel, in vergelijking met de grotere modellen in dit segment, zoals de bekende Phantom 4. Dit product (welke in enkele opzichten beschouwd kan worden als entry level) biedt alle functies van de grotere modellen DJI, zoals voor- en achterzijde sensoren, automatische detectie van obstakels (uitgeschakeld op hoogste snelheid), de identificatie van het onderwerp, terugkeer met automatische piloot en geofencing functie om weg te blijven van gebieden waar vliegbeperkingen van toepassing zijn.

Kopen

De topsnelheid van de Mavic Pro is ongeveer 65 km per uur, wat overeenkomt met de Sport-stand, ontworpen voor mensen die van de spanning houden tijdens de wedstrijden tussen vrienden. Naast de Normale modus, is de Tripod stand ook interessant omdat, door de snelheid ongeveer tot 3,5 kilometer per uur te beperken, is duidelijk ontworpen voor maximale bestuurbaarheid in een afgesloten ruimte en de precisie van de opnamen voor het filmen.

Mavic Pro past in een hand
Mavic Pro past in een hand

Dankzij de vele aanwezige detectie-apparaten, wordt deze drone met innovatieve ontwerp ook gekenmerkt door de flexibiliteit van de controle mogelijkheden. Het FlightAutonomy geleidesysteem is een exclusief noviteit en ziet verschillende gegevensbronnen, zoals een GPS ontvanger op dubbele frequentie, GLONASS navigatiesystemen, een aantal redundante sensoren om botsingen te voorkomen, en ultrasone detector die kunnen obstakels detecteren tot 15 m. De Precision Landing systeem maakt gebruik van de video-opname uitgevoerd door vijf verschillende camera’s om de afdaling te voeren met automatische piloot, die kan worden geactiveerd door een enkel commando: zeer nuttig in het geval van signaalverlies van de drone.

Het resultaat van de integratie van deze technologieën is duidelijk te zien in het gebruiksgemak dankzij de automatisering van verschillende functies, en de uitzonderlijke stabiliteit tijdens de vlucht, dankzij de cardanische ophanging, die ook ontleend aan het boveneinde van het bereik DJI.
Alle kenmerken die, samen met de grootte en de lagere prijs in vergelijking met de producten van de hogere segmenten, zullen waarschijnlijk deze drone verteerbaar maken zelfs voor beginners op zoek naar een uitstekend product.

Eigenlijk, blijken sommige functies van Mavic Pro precies ontworpen te zijn om degenen aan te trekken die de fantastische wereld van drones beginnen te benaderen, dankzij het feit dat ze een ervaring bieden die vrij direct is, en meteen verslavend.

Kopen

Onder deze is het aanwijsapparaat systeem Actieve track, al aanwezig in Phantom 4, die het toelaat om visueel het onderwerp te volgen en te hervatten. Aldus wat werd verklaard door het bedrijf tijdens de presentatie aan de pers, in de kleine Mavic Pro is het systeem verbeterd om de reactie- en de erkenningstijd van de objecten te verminderen. Dit is in feite een functie die u toelaat om een bewegend onderwerp te volgen tijdens het filmen. Bovendien, dankzij de zogenaamde “Gesture Mode”, kunt u echte gebaren als commando’s geven aan de drone, om het beeld op zichzelf te centreren en selfies te nemen.

Een ander punt in het voordeel van flexibiliteit is het regelbereik die – bij de maximale mogelijkheden van de technologie die gebruikt wordt – de opmerkelijke afstand van zeven kilometer bereikt. Gezien de strengere normen die gelden in Europa en in Nederland, die de visuele controle van de drone vastleggen, het is eigenlijk een bovengrens aan de daadwerkelijke behoeftes van de gebruikers.

En nu iets over het filmen: met een 12 megapixel sensor kunnen kwaliteitsvideo’s en slow motion reeksen worden geproduceerd, respectievelijk 4K tot 30 fps in 1080p bij 96 fps, met een 78 ° gezichtsveld.

De DJI camera Mavic Pro
De DJI camera Mavic Pro

Natuurlijk bevat de drone ook andere control interfaces: een is de controller, die ook aanzienlijk compact is, Full HD beeldscherm en zeer nauwkeurige controles heeft waarmee, met name, de helling van de camera kan worden aangepast. De hendels met voelbare feedback geven aan de bestuurder aan of er obstakels op de route aanwezig zijn.